red de planeet

ik wou al langer een blogpost schrijven met tips over hoe je je steentje kunt bijdragen aan de natuur en aan het milieu. en zie nu, het is vandaag earth day (en record store day), dus leek het me de uitgelezen dag om hierover te schrijven.

natuurlijk ben ik geen expert in ecologisch leven. ik moet toegeven dat ik zelf niet de meest eco-person op aarde ben, maar ik doe m’n best. hierom draaien de tips ook – het zijn kleine, eenvoudige gebaren om toch maar iéts te doen.

stoffen zakdoeken) als je er een paar in huis hebt, moet je ze maar gebruiken en that’s it! leg er op plaatsen waar je vaak komt of waar je vaak je neus moet snuiten. ikzelf leg er altijd één in mijn bed. stoffen zakdoeken kun je vinden in de hema, Zeeman…

drinkbus) een drinkbus is één van de beste investeringen op zero waste vlak. je hebt altijd water nodig: op school, op het werk, tijdens het reizen…. een goed merk voor drinkbussen is klean kanteen, deze zijn te koop in AS Adventure.

drink kraantjeswater) …en vul er je drinkbus mee op! als je niet houdt van de smaak van kraantjeswater, kun je een filter kopen (zoals een Brita filter, te koop in Bio Planet)

eet streekgebonden en volgens het seizoen) eerst en vooral is hImage result for seizoensgroenten kalenderet veel goedkoper, maar het is ook veel beter voor de planeet. en waarom? voor de uitstoot van CO2 door het transport. ik denk trouwens ook niet dat het erg gezond is om frambozen te eten die van de andere kant van de wereld komen.

vermijd plastic zakjes) het is een enorme vervuiler, de plastic zak. deze kun je zeer eenvoudig vermijden: door er gewoon geen te vragen of mee te nemen. in vele supermarkten, zoals in de Colruyt, liggen groenten en fruit bloot en kun je ze ook zonder verpakking in je winkelkar leggen.

veggie donderdag) ikzelf doe het nu al ongeveer een jaar. moeilijk is het niet, maar het is wel slim om een reminder in je gsm te steken. in de meeste supermarkten vind je trouwens al een zeer uitgebreid en lekker assortiment veggie burgers.

koop tweedehands) momenteel is het een trend aan het worden om tweedehands kleding en vintage tafelservies te kopen. maar weten mensen ook waarom ze het doen? ik denk van niet. tweedehands kopen en verkopen zorgt ervoor dat spullen een tweede leven krijgen en niet rechtstreeks in de vuilbak belanden. het is trouwens ook een win-win situatie, want je maakt er een ander mee blij en je kunt er zelf soms ook geld voor krijgen!

zo kun je op rommelmarkten spullen (ver)kopen en op tweedehands.be of kapaza.be

enkele tweedehands klerenwinkels zijn: think twice, Oxfam, kringloopwinkel…

 

https://www.goingzerowaste.com/

dit is een blog waar veel tips en tricks te vinden zijn over een zero waste lifestyle. zeker het bezoeken waard!

 

 

Advertisements
Posted in: eco

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s